Skip to content

Meer geld, meer nieuwe speelplekken

Door William - 17 november 2008 - Nieuws

De CDA-fractie zal morgen tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad een amendement (wijzigingsvoorstel) indienen waarmee – als de raad het aanneemt – twee jaar lang 200.000 euro extra wordt gereserveerd voor de versnelde vernieuwing van speelvoorzieningen in de stad. In plaats van de voorgenomen 15 lokaties kunnen door dit extra geld in 2009 in totaal zo’n 22 speelplekken worden gerenoveerd; de helft meer. Voor 2010 geldt hetzelfde.

De CDA-fractie is enthousiast over de reeds uitgevoerde renovaties: “De nieuwe speelplekken zien er echt fantastisch uit en worden goed gebruikt”, aldus raadslid Kim Bruggeman. Zijn fractie heeft naar aanleiding van meerdere signalen vanuit de stad en na een eigen onderzoek naar de staat van de speelvoorzieningen geconcludeerd dat de vernieuwing van oude toestellen niet snel genoeg gaat. “Er zijn in Dordrecht 409 speelplekken. Per jaar worden er 15 vernieuwd. Een speelplek is dus eens in de 30 jaar aan de beurt om vernieuwd te worden. Dat is te weinig”, aldus Bruggeman. “We gunnen ieder kind een leuke en veilige speelplek om de hoek”.

Naar aanleiding van de signalen en vragen uit de stad heeft de CDA-fractie zich nader geïnformeerd over de planning van de vernieuwingen. “Het budget bleek de bottleneck”, zegt Bruggeman. “Logisch, het geld is een keer op. Maar wij vinden dat juist voor zulke tastbare voorzieningen in de wijken, extra geld beschikbaar moet worden gesteld”. De extra investeringen kunnen worden gedekt binnen de bestaande begroting, in het exploitatieoverschot en dus zonder het ten koste te laten gaan van andere zaken.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.