Skip to content

CDA wil meer aandacht voor tekort technisch geschoolden

Door William - 8 juni 2010 - Nieuws

Het CDA wil dat het tekort aan technisch geschoolden wordt opgelost. Hiervoor is samenwerking tussen de overheid en de particuliere sector nodig. Het tekort aan mensen met een technische opleiding wordt meestal niet veroorzaakt door ongunstige ‘harde’ gegevens zoals werkgelegenheid en geld, maar vaak door de ‘zachte’ elementen zoals imago en status. Het CDA is van mening dat er gezocht moet worden naar middelen om de belangstelling voor techniek te verbeteren. Er moet letterlijk ruimte worden gecreëerd waar jongeren hun technische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Het stimuleren van techniek is vooral het ontwikkelen van visie, meer nog dan het beschikbaar stellen van geld. Zorg ervoor dat de vakman gewaardeerd wordt, waarna er vanzelf een opwaardering van imago en status volgt. Betrek ouders, ondernemers en onderwijs bij je plan, investeer in jongeren en werk aan de toekomst.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.