Skip to content

Moskeebestuurders Dordrecht op bezoek bij CDA Wethouder van Steensel

Door William - 18 juni 2010 - Krispijn, Nieuws

Op initiatief van Sahin Seme (Raadslid CDA), heeft CDA wethouder van Steensel alle moskeebestuurders in Dordrecht uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek kwamen de diverse vraagstukken aan bod, die zowel moskeebestuurders en hun achterban, alsmede de wethouder bezighouden.

Na de kennismaking gaf wethouder van Steensel kort informatie over het coalitieakkoord en over zijn eigen portefeuille. Ook gaf hij toelichting over zijn plannen voor de komende vier jaar. De aanwezigen gaven aan dat ze het initiatief erg op prijs stellen en spraken hun verwachting uit dat er vervolggesprekken plaats gaan vinden om contact te houden en over actuele vraagstukken van gedachten te wisselen.

De onderwerpen van het gesprek waren:
• Het coalitieakkoord
• Wat kunnen we van elkaar verwachten?
• Hoe kunnen we de kloof tussen burger en bestuurder verkleinen?
• Wat zijn de vraagstukken die bestuurders van de moskeeën en allochtonen bezighouden?

Dion van Steensel heeft uitgelegd wat de speerpunten in het coalitieakkoord zijn en wat de gemeente de komende jaren van plan is om dit akkoord ten uitvoer te brengen. De meest belangrijke punten waren Veiligheid, Duurzaamheid, Arbeidsmarktbeleid en Financiën.

Tijdens de afsluiting heeft Dion van Steensel voorgesteld om minimaal één keer per jaar bij elkaar te komen om van gedachten te wisselen over actuele vraagstukken die binnen de verschillende moskeeën leven.

Op de uitnodiging waren alle moskeebestuurders van Dordrecht afgekomen:
Van de Aksa moskee (Krispijn) dhr. Adnan Sener en dhr. Bunyamin Kilic;
Van de Ayasofya moskee (Staart) dhr. Hamza Sahan en dhr. Vedat Ozdal,;
Van de Mevlana moskee (Vest) dhr. Ilhan Yaman;
Van de Selimiye moskee (Wijnstraat) dhr. Yusuf Sanli,
Van de Al-Fath moskee (Wielwijk) dhr. Moustapha Igozoul;
Van de Arrahman moskee (Kasperspad) dhr. Hamid Amhoukh en
van de Somalische gemeenschap (Dordt Som) dhr. Mohammed AbdulIshak.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.