Skip to content

CDA Dordrecht terug van fractieweekend

Door William - 20 september 2010 - Nieuws

Op 17 en 18 september heeft het CDA Dordrecht een fractieweekend gehouden in Zwijndrecht. Locatie was het van der Valkhotel Ara.

Bijna elke fractie in de Dordtse gemeenteraad bestaat uit een diverse groep mensen. Jong, oud, studenten, werkenden, thuisblijfmoeders, hoog- of laagopgeleid, elke laag van de bevolking is wel vertegenwoordigd. Het CDA Dordrecht is daarop geen uitzondering. Om er voor te zorgen dat deze uiteenlopende groep mensen een soepel draaiende fractie wordt, is het nuttig dat er één of meerdere dagen worden uitgetrokken voor een groepsbijeenkomst. Op een dergelijke bijeenkomst kunnen de fractieleden elkaar, naast de normale professionele relatie, ook op persoonlijk vlak beter leren kennen. Zodoende, zo leert de ervaring, werkt een fractie veel hechter en productiever samen.

Het CDA Dordrecht heeft al eerder aangegeven dat de communicatie en de relatie met Dordtenaren beter moet. Het actueel houden van de website, contacten onderhouden met lokale kranten en het versterken van onderlinge/maatschappelijke banden zijn voorbeelden van onze inzet om dit te realiseren. Om het tweede punt nog meer invulling te geven en duidelijker te kunnen laten zien waar het CDA Dordrecht mee bezig is, heeft de fractie tijdens de bijeenkomst een training persberichten schrijven gevolgd. U zult de komende 4 jaar dan ook vaker dan gewoonlijk een CDA persbericht in de lokale kranten gaan aantreffen. Naast deze training heeft de fractie gediscussieerd over het thema populisme en het thema arbeidsmarkt in de Drechtsteden (nu en toekomst). Vooral het laatste discussiepunt vindt het CDA belangrijk, aangezien het van algemeen belang is dat zoveel mogelijk mensen een baan kunnen vinden. De conclusies, inzetten op de maritieme en technische sector, zult u terugvinden in de standpunten die het CDA Dordrecht de komende tijd in zal nemen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een presentje voor de organisatoren Frans Riet en Peter Naeije. Hierna vertrokken nog een aantal fractieleden naar de surprise party voor Frans Riet, die vandaag zijn 60e verjaardag viert. Wij wensen hem een prettige verjaardag en nog vele jaren!

  • Op de foto: Frans Riet

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.