Skip to content

CDA Dordrecht wil wedstrijdbad open voor recreatieve baantjeszwemmers

Door William - 23 september 2010 - Nieuws

Het nieuwe wedstrijdbad aan de Sportboulevard blijkt ’s avonds niet open te zijn voor recreatieve baantjeszwemmers. Het wedstrijdbad is namelijk elke avond in gebruik door allerlei verenigingen. Recreanten die voor baantjes zwemmen komen, worden verwezen naar het recreatiebad. Dat bad is echter maar 1.20 meter diep en veel te warm. Als je een paar baantjes hebt gezwommen (‘gelopen’) voelen je benen daardoor als lood.

Dit is natuurlijk niet hoe we het willen.

Het is overigens nog gekker: een kaartje voor baantjeszwemmen kost 3,50 euro. Voor de ongewenste doorverwijzing naar het te warme en ondiepe recreatiebad betaal je één euro meer.

CDA Fractievoorzitter Wim van der Kruijff heeft aan de wethouder gevraagd te regelen dat een deel van het wedstrijdbad ook ’s avonds toegankelijk wordt voor de recreatieve baantjeszwemmers. De wethouder heeft toegezegd zich hiervoor te gaan inspannen.

  • Op de foto: Wim van der Kruijf

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.