Skip to content

Typisch Dordt deel 1: Kapsalon Ria

Door William - 11 september 2010 - Nieuws

Vandaag deel 1 van de eerder aangekondigde serie ‘Typisch Dordt’. In deze reeks bezoekt het CDA Dordrecht buurtwinkels, buurtsupers en andere bedrijfjes die al jaren in een Dordtse wijk zitten. Deze maand is de wijk Centrum aan de beurt. Bestuurslid Christiaan Merkuur ging op bezoek bij Kapster Ria.

Ria, 60 lentes jong, heeft van het begin af aan in het kappersvak gezeten, inmiddels al weer zo’n 46 jaar. Na 14 jaar voor een baas gewerkt te hebben, besloot Ria dat ze de gok wilde wagen om voor zichzelf te beginnen. Het resultaat mag er zijn; de succesvolle kapperszaak aan de Nieuwe Hilstraat 19 bestaat inmiddels al weer 32 jaar. Trots is Ria ook op haar net zo avontuurlijke dochter, die afwisselend in Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland werkt en woont.

Wie een kijkje neemt in Kapsalon Ria ziet meteen bij binnenkomst al de vele diploma’s die aan de muur hangen. Aan de linkerkant van de zaak staan een aantal comfortabele kappersstoelen met spiegel. Wie verder loopt ziet nog een paar wastafels en een wachtruimte. Wachten hoeft overigens niet vervelend te zijn. In de zaak staan ook 3 stoelen waar nieuwe klanten plaats kunnen nemen en een tijdschriftje lezen of een babbeltje maken. Aan gastvrijheid ontbreekt het niet: wie een half uur onder de droogkap moet krijgt een kopje koffie aangeboden.

Ria heeft duidelijk plezier in haar werk. Ze geeft dan ook aan dat ze doorgaat met knippen zolang het leuk blijft. De zaak draait overigens niet op Ria alleen. Op verschillende dagen zijn er nog 2 parttime krachten actief. 1 van deze parttimers is tijdelijk uitgeschakeld door een ernstige ziekte. We wensen haar veel sterkte bij het herstel.

In elke aflevering van Typisch Dordt worden er 4 vaste vragen gesteld. Kapster Ria is de eerste die ze mag beantwoorden:

Is de wijk door de jaren heen positief of negatief veranderd?
45 jaar geleden was dit een hele nette buurt met voornamelijk ouderen. De laatste jaren is daar veel kamerverhuur voor in de plaats gekomen, wat niet altijd even prettig is. Wel is het positief dat de cafés gesloten zijn, aangezien hierdoor de soms wat rumoerige overlast voor een deel is teruggedrongen.

Wat verwacht u van de gemeente?
In de eerste plaats zou de gemeente meer aandacht moeten besteden aan de kamerverhuur. Het aantal arbeidsmigranten is erg hoog. Verder zou het leuk zijn als er wat groen in de buurt komt. Een boompje of een plantenbak bijvoorbeeld. is Er ligt bij de gemeente een aanvraag voor een plantenbak, maar daar is tot op heden nog niets van terechtgekomen.

De gemeente Dordrecht moet aanzienlijk bezuinigen om de financiën op orde houden. Waar zou u op willen bezuinigen?
Het zou goed zijn als er nog eens wordt gekeken naar de grotere projecten. Wellicht valt er in die hoek nog wat geld te besparen.

Het CDA Dordrecht wil de mensen meer betrekken bij de gemeenteraad en ook duidelijker laten zien waar wij mee bezig zijn. Op onze website CDAdordrecht.nl worden dan ook wekelijks 1, 2 of 3 artikeltjes geplaatst waarin we vertellen waar we mee bezig zijn. Wat zou u graag willen terugzien op de site?
Typisch Dordt is een leuk initiatief. Het zou interessant zijn om meer te laten zien van Dordrecht en Dordtenaren. Ik wens jullie dan ook veel succes met deze serie.

We bedanken kapster Ria hartelijk voor haar gastvrijheid.

Het kan in deze economische tijden geen kwaad om wat extra te letten op de uitgaven. Het CDA Dordrecht kan een bezoek aan kapster Ria dan ook van harte aanbevelen. Knippen kost maar 11.50(!), knippen en drogen slechts 13.25. Een afspraak is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen wanneer het u uitkomt. U kunt kapsalon Ria vinden aan de:

Nieuwe Hilstraat 19 (Centrum, vlakbij de McDonalds)
3311VN Dordrecht
078-6142147

*op de foto: Kapster Ria en bestuurslid Christiaan Merkuur

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.