Skip to content

CDA Dordrecht positief over aanpak Provinciale weg en N3

Door William - 26 oktober 2010 - Nieuws

Het Dordtse college van CDA, VVD en BVD gaat de Provinciale weg en de aansluiting van woonwijken op de N3 aanpakken. Ook wordt de bebouwde komgrens verlegd van de watertoren tot net voorbij de Hoven, zodat handhaving mogelijk is. Bij de planontwikkeling is de omgeving nauw betrokken. De CDA fractie is positief over het aanpakken van de problemen. Er zijn elke ochtend en avond nog teveel mensen die last hebben van filevorming op de Provinciale weg en de afritten van de N3.

Om de doorstroming te verbeteren worden de volgende maatregelen getroffen:

1: Instellen van een groene golf in de ochtend- en avondspits (tussen de Recklinghausenweg en westelijke op- en afrit N3 en vice versa).

2: Verlengen van in- en uitvoegstroken, met name de op- en afritten N3 en op de Provincialeweg (vanaf de Kop van ’t Landt).

3: Herinrichting van kruispunten, waarbij op de Noordhoevelaan, de Hastingsweg en de Provincialeweg (vanaf de Kop van ’t Landt) dubbele rijstroken richting de N3 worden gerealiseerd.

4: Dichtzetten van drie doorsteken in de middenberm van de Provincialeweg tussen de Visserdijk en de Recklinghausenweg.

5: Aanleg van een busbaan op de Provincialeweg ter hoogte van de Reeweg Oost en op de Recklinghausenweg vóór het kruispunt met Provincialeweg.

6: Aanleg van een nieuwe ontsluiting van de Bamendaweg op de Provincialeweg ter hoogte van het tuincentrum/BP-station.

De aanleg van de busbanen wordt voor 80% gesubsidieerd door Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden (HOV-D).

Het college wil alle werkzaamheden op- en rond de Provincialeweg zo efficiënt mogelijk uitvoeren. De normale onderhoudswerkzaamheden en het onderhoud aan op- en afritten van de N3 worden daarom gelijktijdig uitgevoerd en in dit project meegenomen. De bedoeling is om de werkzaamheden die de meeste overlast geven in de zomervakantietijd van 2011 uit te voeren.

  • Op de foto: de Provinciale weg

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.