Skip to content

Vooraankondiging: CDA Dordrecht organiseert werkbezoek Wim van der Camp

Door William - 21 oktober 2010 - Nieuws

De Nederlandse economie is voor 70% afhankelijk van de rest van de wereld. Het is dan ook logisch dat Nederland in 1957 één van de oprichters was van de EGKS, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, een organisatie die o.a. gericht was op het bevorderen van personen- en handelsverkeer. 53 jaar zijn we nog steeds lid van deze coalitie, nu onder de naam Europese Unie. Voor een goede samenwerking met oude en nieuwe economische grootmachten zoals China, India en ASEAN, is Europese samenwerking voor Nederland erg belangrijk.

De Drechtsteden zijn wat dat betreft geen uitzondering. Het is nog niet zo lang geleden dat in deze regio de scheepsbouw vertrok om heropgestart te worden in o.a. China. Om meer aandacht te krijgen voor de grote ‘watereconomie’ in onze regio heeft het CDA Dordrecht het initiatief genomen om CDA EU-parlementariër Wim van der Camp uit te nodigen. Op 6 december zal hij daarom, samen met Liesbeth Spies, een bezoek brengen aan deze regio. Het programma bestaat uit een werkbezoek, een diner en een openbare discussie-avond. Het exacte programma kunt u binnenkort op deze site lezen. We houden u op de hoogte.

  • Op de foto: Wim van der Camp, ‘De motor van Europa’

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.