Skip to content

Wim van der Kruijff aanwezig bij voorlichtingsavond Provinciale Weg

Door William - 30 oktober 2010 - Nieuws

Op donderdagavond 28 oktober kregen belangstellenden een toelichting hoe de Provinciale Weg volgend jaar wordt verbeterd. Tevens was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Fractievoorzitter van het CDA Wim van der Kruijff was aanwezig om te horen wat de reacties waren. Er was een opkomst van z’n 35 mensen. In vergelijking met eerdere bijeenkomsten waar ‘de verontruste Dubbeldammers’ nadrukkelijk aanwezig waren, was het deze keer een rustige avond. Het bleek dat er goed nagedacht was over hoe de werkzaamheden zo goed mogelijk in te plannen, rekening houdend met overlast voor bewoners, veiligheid voor de wegwerkers en zo goed mogelijke doorstroming van het verkeer. Dat er gedurende de werkzaamheden overlast zal zijn, kan echter niet anders. Een en ander wordt zoveel mogelijk in de rustiger zomervakantieperiode gedaan.

Er gaat weinig groen verloren, de doorstroming wordt beter en door verlegging van aantal fietsoversteken, woning-inrit-toegangen en extra ontsluiting bij de Tuinwereld, busstrook en groene golf zou de doorstroom een stuk beter moeten worden. Ook twee opstelstroken op de route vanuit richting de Hoven / de Hoop maakt de doorstroom vanuit die richting beter.

Onder de aanwezigen bleek weinig weerstand tegen de plannen. Extra aanvullende ideeën bleken er ook niet te zijn. Al met al dus een goed doordacht plan blijkbaar.

De gemeenteraad moet nog definitief ja zeggen tegen het benodigde krediet van een paar miljoen. Het CDA is vóór. Het is één van de actiepunten uit ons verkiezingsprogramma. We zijn blij dat het nu echt gaat gebeuren.

Na realisatie wordt onderzocht of het sluipverkeer door Dubbeldam verminderd is. Dat verwachten we wel, omdat er met een goede doorstroom op de Provinciale Weg geen reden meer is voor omrijden door Dubbeldam.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.