Skip to content

Frans Riet aanwezig bij opening Vlijbrug

Door William - 2 november 2010 - Nieuws, Stadspolders

Frans Riet:

Zaterdag 30 oktober was het dan zover. De Vlijbrug werd geopend. Na een bouwperiode van enkele jaren mocht wethouder v.d. Oever, samen met oud-burgemeester Bandell de openingshandeling verrichten.

De bouw is verschillende malen stilgelegd vanwege diverse bezwaarschriften en rechtszaken. Met name enkele milieugroeperingen maakten zich zorgen. Door deze vertragingen is de brug uiteindelijk een heel stuk duurder geworden dan oorspronkelijk was begroot. Als gemeenteraad hebben we steeds ons best gedaan om de brug te realiseren, ondanks het verzet van een relatief kleine groep mensen, die zich vooral zorgen maakten over enkele insecten die door de bouw van de brug bedreigd zouden worden.

Toen ik die zaterdag de opening bijwoonde was duidelijk te merken dat een bouwtekening op papier heel anders overkomt dan de werkelijkheid. Niks geen grote brug die de omgeving zou ontsieren, maar een prachtige brug, slank en absoluut passend in de omgeving. Mede dankzij nieuwe technologieën is er nu een prachtige fietsverbinding tussen de Stadspolders en de binnenstad gerealiseerd.

Jammer dat de bouw zoveel duurder is uitgevallen door de vele bezwaarprocedures en rechtszaken, die door een kleine groep tegenstanders werden gevoerd. Ik ben blij met het democratische recht om bezwaarschriften in te kunnen dienen, maar de procedures rond bezwaarschriften vragen heel veel tijd. Misschien moeten we ons eens afvragen of we daarin niet te ver zijn doorgeschoten.

  • Op de foto: Frans Riet

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.