Skip to content

Informatiedag CDA Dordrecht doorslaand succes

Door William - 7 november 2010 - Nieuws

Gisteren heeft het CDA Dordrecht een bezuinigingsupdate uitgedeeld. Nadat onze fractie-assistente Els Teeuw alle blaadjes gekopieerd en naar de juiste plaats gebracht had, waarvoor grote dank, was het aan de rest van de CDA Fractie/bestuur om de straat op te gaan. Wim van der Kruijff en Theo Oostenrijk waren voor u aanwezig in winkelcentrum Bieshof. In het centrum waren Sahin Seme, Elly van Wenum, Jean Wiertz (Statenplein), Dion van Steensel (Voorstraat), Christiaan Merkuur en Peter Heijkoop (Rondlopend, zie ook foto) actief aan het folderen.

Onze stad moet vele miljoenen bezuinigen. Het CDA Dordrecht wil geld weghalen bij kunst en cultuur en de zaken anders aanpakken op het gebied van integratie. Wat ons betreft onderhouden we wat er staat aan kunst, maar schrappen we nieuwe vage projecten waar niemand op zit te wachten. ‘Kunst’ in de categorie aan elkaar gelaste wasbakken in het centrum of de doodshoofd-bushokjes bij het Leerpark geven we dus geen geld meer aan uit. Wat integratie betreft willen we de aanpak veranderen. We moeten elkaar leren kennen door middel van sport, onderwijs, politiek, religie en buurtbijeenkomsten: niet door duurbetaalde projecten.

Tijdens onze gesprekken op straat hebben we echter niet alleen de nieuwsbrief uitgedeeld. We hebben velen van u ook gevraagd waar we volgens u op moeten bezuinigen. De resultaten kwamen grotendeels overeen met de resultaten van de bezuinigingswijzer. Bijna iedereen leek het een goed idee te vinden om te bezuinigen op kunst en cultuur. Verder werd ook de aanpak van huisjesmelkers en geldverspillende verkeersprojecten genoemd. Onderwijs, zorg en veiligheid waren drie belangrijke thema’s waar volgens u niet of minder op bezuinigd moet worden. Het CDA Dordrecht is het hier mee eens.

Tijdens het uitdelen van de folders was het erg opvallend dat veel mensen zich afvroegen waarom het CDA buiten verkiezingstijd om campagne stond te voeren. Wij hebben drie hoofdredenen om dit te doen:

1: We informeren u graag. We kunnen als samenleving geen goede besluiten nemen als alleen politici op de hoogte zijn van nieuwe plannen.
2: We informeren onszelf graag. Door op straat te staan en gesprekken te voeren, probeert het CDA Dordrecht actief op de hoogte te blijven van de dingen die er spelen in de wijken.
3: Sommige mensen zijn erg cynisch over de politiek. ‘We zien politici alleen maar tijdens verkiezingsperiodes’ is een vaak gehoorde kreet. Natuurlijk kunnen we dat als CDA Dordrecht niet in ons eentje veranderen. Wél gaan we proberen dat u het bovenstaande in ieder geval niet over het CDA kunt zeggen. U kunt ons bijvoorbeeld vinden bij debatten, werkbezoeken en wijkbezoeken en tijdens onze campagnedagen in de Dordtse wijken. Ook onze site CDADordrecht.nl is actief en actueel.

Tot slot: Iedereen moet wat het CDA Dordrecht betreft, de mogelijkheid hebben om te weten wat er speelt in de stad. Helaas is niet iedereen meer even goed ter been. Het CDA Dordrecht heeft daarom de nieuwsbrief ook rondgebracht bij de drie bejaarden/verzorgingscomplexen in de Bankastraat (Reeland). Bij komende acties zullen wij dit, afhankelijk van de wijk waar we staan, blijven doen.

We zien u graag terug tijdens onze volgende campagnedag op 4 december!

  • Op de foto: ‘ Maar natuurlijk kunt u lid worden meneer Sleeking!’

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.