Skip to content

Terugblik ALV 1 november

Door William - 4 november 2010 - Nieuws

Op maandag 1 november hield het CDA Dordrecht de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van dit jaar.

Het zijn roerige tijden, zowel in onze stad als op provinciaal niveau. Het CDA Dordrecht had dan ook Hans Démoed en Govert Veldhuijzen (de nummer 2 en 3 op de kieslijst) uitgenodigd om te praten over de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart 2011. Onze afdeling hecht namelijk veel belang aan thema’s waar de provincie onze stad bij moet helpen. Een goed voorbeeld is veiligheid. Over de spoorlijn die dwars door Dordrecht loopt worden veel gevaarlijke stoffen getransporteerd. Dat moet wat het CDA betreft een stuk veiliger. Denk bijvoorbeeld aan overkapping/ondertunneling, veiligere wissels en automatische rembeveiliging. Een ander thema is verkeer en vervoer. Het CDA Dordrecht is blij met de provinciale steun voor de uitbreiding van de Provinciale weg en de op en afritten van de N3. We zijn echter minder blij met de discussie of Dordrecht nu wel of niet een Intercitystation is. Het standpunt van het CDA is duidelijk: Dordrecht moet een intercitystation blijven. Als deze functie wegvalt is dat zeer schadelijk voor de stad.

Na de pauze nam Dion van Steensel het woord over de bezuinigingen die we moeten uitvoeren om Dordrecht gezond te houden. Hij legde kort en helder uit hoe en waarop we gaan bezuinigen.
Het CDA Dordrecht stemt er mee in dat er geld wordt weggehaald bij kunst en cultuur (in plaats van onderwijs, jeugd en economie) en dat we de zaken anders gaan aanpakken op het gebied van integratie.
Integratieverenigingen hebben absoluut nut gehad. Nu is het echter tijd om een stap verder te gaan. Het CDA Dordrecht wil minder inzetten op integratieverenigingen en meer op integratie door sport, spel, politiek, religie en onderwijs. Vervolgens stelde de CDA fractie zich officieel voor aan de afdeling. Na een inleiding van fractievoorzitter Wim van der Kruijff gaven alle fractieleden gaven een korte uiteenzetting over hun portefeuille.

Het laatste punt dat tijdens de ALV ter sprake kwam was het afscheid van onze afdelingsvoorzitter Joost Oostlander. Joost heeft in totaal 12 jaar een functie gehad in het afdelingsbestuur, waarvan de laatste zes
jaar als voorzitter. Nu hij zijn derde termijn als bestuurslid heeft volgemaakt en een grotendeels nieuw en fris bestuur heeft klaargestoomd, vond Joost het tijd worden om het stokje over te dragen. Namens het bestuur
werd Jean Wiertz voorgedragen en door de ALV unaniem benoemd. Eerder was Wiertz zes jaar lid van het dagelijks bestuur van het CDA Rotterdam. Hij is werkzaam als rector van het Rotterdamse St. Laurenscollege.

We bedanken Joost van harte voor de vele jaren dat hij het Dordtse CDA door politiek roerige tijden heeft gemanoeuvreerd.

  • Op de foto: Jean Wiertz

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.