Skip to content

Uitdeelbrief 6 november

Door William - 9 november 2010 - Nieuws

De brief die we 6 november hebben uitgedeeld:

Dordrecht moet bezuinigen !

Onze gemeente moet vele miljoenen bezuinigen. Dat komt enerzijds doordat we minder geld krijgen van het Rijk en anderzijds, omdat in deze tijden meer mensen een beroep doen op ons sociale stelsel. Dat betekent dat we meer uitgeven dan er binnenkomt: geen gezonde situatie. Onze CDA wethouder Dion van Steensel, (Financiën, Onderwijs en Sociale Zaken), gaat daar iets aan doen.

Het CDA wil:
Veel minder geld uitgeven aan Kunst & Cultuur
Het anders aanpakken met Integratie

Wij willen bezuinigen op vage kunst waar niemand op zit te wachten, bijvoorbeeld de aan elkaar gelaste wasbakken in het centrum of de schedelbushokjes bij het Leerpark. Wat staat dat staat, maar er moet vanaf nu geen geld meer worden uitgetrokken voor dit soort projecten. In de cultuursector gaan we bezuinigen op kleinschalige, elitaire evenementen die maar een handjevol bezoekers trekken. Op die manier houden we genoeg geld over voor de cultuur waar we allemaal iets aan hebben. Bijvoorbeeld het Dordrechts museum, het stadsarchief, gerenommeerde zangkoren en drukbezochte festivals. Door de kraan voor kunst een heel stuk dicht te draaien, houden we meer geld over voor de dingen die Dordrecht het meest nodig heeft: goed onderwijs, banen en een sterke economie. Het CDA Dordrecht besteedt het geld liever aan de toekomst van mensen, dan aan een nieuw ‘kunstproject’.

Integratieverenigingen zullen voortaan grotendeels zelf hun activiteiten moeten betalen. Zij hebben absoluut hun nut gehad. Nu komen we in een volgende fase. Het CDA wil verdere integratie bereiken door mensen met elkaar in contact te brengen via sport, onderwijs , werk en in de wijk. Wij willen daarom stoppen met veel van de huidige subsidies en samen met sport- en hobbyverenigingen, scholen, werkgevers, kerken en moskeeën en natuurlijk met u in de wijk (en dus niet vanachter het bureau) werken aan een gezellige stad waar mensen elkaar kennen, respecteren en willen samen-leven. Zo probeert het CDA Dordrecht bijvoorbeeld ook zelf zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij bijeenkomsten in uw wijk en gaan wij regelmatig op werkbezoek om te horen wat er beter kan. Een leefbare stad en goed financieel beleid gaan hiermee hand in hand.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.