Skip to content

Verduidelijking aftreden van Steensel en procedure

Door William - 18 december 2010 - Nieuws

Op dinsdag 14 december maakte CDA-wethouder Dion van Steensel zijn aftreden bekend. Van Steensel zal uiterlijk op 1 april 2010 vertrekken uit de Dordtse politiek. Hij heeft een baan aanvaard als directeur Duurzame Energie bij vuilverbrander bij HVC. De 39-jarige van Steensel is sinds april 2006 wethouder voor het CDA Dordrecht met de portefeuilles financiën, onderwijs en sociale zaken.

Het aftreden van Van Steensel is gebaseerd op puur persoonlijke motieven. Zoals ook te lezen was in het AD, spelen bijvoorbeeld de teleurstellende verkiezingsuitslagen van 2006 en 2010 een rol. Hoewel er binnen de gemeenteraad unaniem lof was voor de werkzaamheden van Dion, vertaalde dit zich niet in zetelwinst. Van Steensel geeft aan zodoende ook te twijfelen over de maatschappelijke waardering voor zijn bestuursstijl. Zoals hij ook in het AD laat weten, is zijn stijl wat traditioneler. Meer gericht op intern, fatsoenlijk bestuur dan op de dagelijkse peilingen. Een onderdeel van die stijl is dat niet alles altijd direct de publiciteit in wordt gegooid. Het CDA is geen partij die bij elke windvlaag de media zoekt om van de toren te blazen over plannen die onze stad in de toekomst wellicht vooruit zullen helpen. Negatief bij-effect is dat veel mensen daardoor wat minder meekrijgen wat er speelt en welke successen er worden geboekt. Dat heeft geen positief effect gehad op de Dordtse waardering voor het CDA.

Daarnaast speelt mee dat het ambt van wethouder een zeer drukke baan is, wat niet altijd ten gunste komt van het gezinsleven. De motivatie voor het werk moet zodoende altijd meer dan aanwezig zijn. Hoewel van Steensel na de klap van maart een nieuwe wethouderspost verkreeg, merkte hij dat het enthousiasme gaandeweg bleef dalen. Hij besloot daarop de knoop door te hakken en zijn positie beschikbaar te stellen.

Zowel het bestuur van het CDA Dordrecht als de Dordtse CDA-fractie betreuren het vertrek van Van Steensel zeer, maar respecteren zijn besluit volop. Ook de andere partijen in de gemeenteraad en de collega-wethouders gaven direct aan het vertrek van Van Steensel zeer jammer te vinden. Hij genoot veel vertrouwen bij alle partijen.

In de komende periode zal worden gezocht naar een geschikte opvolger voor Dion van Steensel. Daartoe is een selectiecommissie ingesteld, bestaande uit de fractievoorzitter, een raadslid en de bestuursvoorzitter.

Heeft u een vraag of opmerking? Mail dan naar CDA@dordrecht.nl

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.