Skip to content

CDA en VVD stellen vragen over goederenvervoer

Door Christiaan Merkuur - 8 oktober 2016 - Overig Nieuws

drechteden_spoorveiligheidOnlangs werd bekend dat, door afspraken met AkzoNobel, het vervoer van chloor per goederenwagon teruggedrongen gaat worden. Goed nieuws voor de veiligheid op het spoor, in het bijzonder in Dordt. Minder goed nieuws is dat er de komende jaren werkzaamheden plaats vinden aan de Betuwelijn. Een deel van die goederentransporten wordt mogelijk over het spoor in deze regio omgeleid. CDA en VVD stellen daarom gezamenlijk vragen aan het college over handhaving van de veiligheidsnormen, het inzichtelijk maken van de hoeveelheid transporten en de stand van zaken rondom de boog van Meteren. Het college heeft 6 weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Gerelateerde berichten

Wellicht zijn onderstaande berichten ook interessant.

There are no related posts on this entry.