Als de coronacrisis ons één ding duidelijk maakt is het wel dat niets in onze levens vanzelfsprekend is. Als mens zijn we kwetsbaar maar gelukkig mogen we leven in de verbondenheid met anderen. Juist nu mogen we, als we dat kunnen, klaarstaan voor elkaar en kunnen we vaak digitaal betrokken zijn op het leven van de mensen die ons lief zijn. Talloze organisaties zetten zich in om de medemens zo goed mogelijk te ondersteunen. Als CDA steunen wij dit van harte.
Ondanks de coronacrisis gaan we door met het mooier maken van Dordrecht. De #wooncrisis had en heeft onze aandacht. Op het gebied van woningbouw is er veel gaande maar er kan een tandje bij. Mooie voorbeeld van bouwen voor mijn generatie is de nieuwbouw op het Leerpark. Mede door de inzet van CDA Wethouder Peter Heijkoop worden hier 330 goede betaalbare woningen voor jongeren gerealiseerd. Als CDA Dordrecht vinden we dat we dit plan moeten kopiëren naar meer plekken in Dordrecht. Zou dit niet snel ook mogelijk zijn in de Spoorzone of aan het Vrieseplein? Nu de hotelbouwplannen daar (weer) in de ijskast staan is dit wellicht een mooi moment om ruimte te geven aan de toekomst; betaalbare huurwoningen voor studenten, starters en jongeren die in ons mooie Dordrecht willen (blijven) wonen.
CDA Dordrecht is er voor u als u uw verhaal kwijt wilt of als u een goed idee heeft voor Dordrecht. Doet u ook mee? Neem gerust contact met ons op via onze website of via sociale media. CDA Dordrecht werkt voor u aan een (nog) mooier Dordrecht. Meer informatie: www.CDADordrecht.nl

Artikel van Jan van Dam in de rubriek “Stem uit de Raad” van Dordt Centraal

Categorieën: Nieuws