Nieuw in de fractie is de naam van Mafalda Weerts. De in 1962 geboren Limburgse studeerde rechten in Nijmegen waarna ze een post doctorale opleiding bestuursrecht volgde in Leiden. Sinds 1994 is ze advocaat en momenteel doet ze dit vanuit haar eigen kantoor in Rotterdam. Ondanks dat ze in Rotterdam werkt woont Mafalda al een aantal jaar in Dordrecht en is sinds enkele jaren ook bestuurslid van het CDA Dordrecht. Daarnaast is Mafalda lid van de klachtencommissie van Yulius en mede oprichtster van de Stichting Kinder- en jeugdrechtswinkel Nijmegen.

Als raadslid zet zij zich in om Dordt nog veel meer op de kaart te zetten. Dordtenaren mogen trots zijn op hun historische stad, wat we vorm kunnen geven door het stimuleren van musea, concerten en toerisme, wat zal leiden tot een toename van de werkgelegenheid en een versterking van het bedrijfsleven.

Mafalda hoopt vanuit een betrokken visie verbindend op te kunnen treden tussen bewoners en ondernemers enerzijds en de gemeente anderzijds, om zo de kloof daartussen te verkleinen. Tot slot wil zij zich sterk maken voor het aantrekken van hoger beroepsonderwijs in Dordrecht.