Sinds september 2020 versterkt de 27-jarige Jan van Dam Timmers de CDA fractie als commissielid binnen de raadscomissie “Sociale leefomgeving”. Hiervoor was Jan actief als vrijwilliger voor het bestuur van het CDA Dordrecht in de functie van permanente campagneleider. Jan is voor de liefde naar Dordrecht gekomen en woont met veel plezier met zijn vrouw Tessa in Krispijn.

In het dagelijks leven werkt hij als arts-onderzoeker/promovendus in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) waar hij onderzoek doet naar chronische pijn. Jan heeft een brede interesse en verdiept zich graag in geschiedenis, economie en het functioneren van de maatschappij. In zijn vrije tijd is Jan graag te vinden op de (shorttrack) schaatsbaan, met familie of in de tuin.

Binnen de fractie zal Jan zich richten op de “Commissie Sociale Leefomgeving” waarin zorg, sport en cultuur aan de orde komen. Daarnaast is Jan voor het CDA actief op sociale media en wil hij graag jongeren betrekken bij de lokale politiek. Verenigingen hebben zijn hart; “Verenigingen zijn verbanden waar vaak met veel vrijwilligers de samenleving mooier en mogelijk gemaakt wordt”. Voor een mooi en fijn Dordrecht is goede communicatie en contact met de Dordtenaren cruciaal.

Jan komt als lokale volksvertegenwoordiger graag laagdrempelig met u in contact.