Voor de rubriek Typisch Dordt gaat het CDA op bezoek bij ondernemers in de buurt. Vandaag deel 2.

Op donderdag 6 januari zijn Sahin Seme en Christiaan Merkuur op bezoek geweest bij directeur Metin Yilmaz van Yilmaz Financieel Adviescentrum BV, een bedrijf in Oud-Krispijn dat zich heeft gespecialiseerd in financiële dienstverlening. In de vestiging aan de Brouwersdijk 149 vroegen Seme en Merkuur naar de achtergrond, het werk en de toekomst van oprichter en directeur Metin Yilmaz.

Metin Yilmaz, geboren in Turkije, woont sinds 1976 in Nederland. In eerste instantie wilde hij architect worden, maar hij besloot later aan de slag te gaan in de schoonmaakindustrie waar hij van 1983 tot medio 2010 rayonmanager was. Ook heeft hij tot 1991 in de baggerindustrie gewerkt. Vanaf 1991 maakte hij werk van zijn financiële talent door te participeren in de financiële dienstverlening. Dit resulteerde in 1998 in de oprichting van Yilmaz Financieel Adviescentrum BV.

Yilmaz heeft inmiddels dertien vaste werknemers in het pand aan de Brouwersdijk en drie medewerkers voor de buitendienst. Voor Yilmaz is ondernemen niet alleen winst maken: hij zet zich actief in voor de wijk en de medemens. Zo is hij bijvoorbeeld voorzitter van de Krispijnse ondernemersvereniging en biedt hij jongeren de mogelijkheid om in het kader van hun opleiding een stage te lopen. Ook geeft hij aan trots te zijn op de vele mensen die onder zijn vleugels zijn opgeklommen tot vakbekwame financiële dienstverleners. Naast zijn inzet voor de wijk en de medemens, is hij ook bestuurslid van HOTIAD, de Nederlandse-Turkse ondernemersvereniging. Zijn inspanningen voor de samenleving worden door velen gewaardeerd, zo blijkt uit het feit dat Yilmaz een tijdje geleden genomineerd en beloond werd met een koninklijke onderscheiding.

Yilmaz ziet de toekomst van zijn bedrijf positief in. De kredietcrisis heeft voor Yilmaz Financieel Adviescentrum geen bijzondere schade opgeleverd en de verkoop van hypotheken, vastgoed en verzekeringen blijft onverminderd doorgaan. De zaken gaan zelfs dusdanig goed dat er binnenkort een tweede vestiging wordt geopend in Rotterdam. Ook zijn er plannen voor tien agentschappen door heel Nederland. Op de lange termijn voorziet Yilmaz een internationalisering van zijn bedrijf. Zo wil hij graag uitbreiden naar België, Frankrijk en Turkije. In deze landen wil hij zich richten op de makelaardij en transactiesector.

In elke aflevering van Typisch Dordt vragen we natuurlijk ook naar de wijk en de gemeente/politiek:

1: Is er veel (positief of negatief) veranderd in de wijk?
De wijk is vandaag de dag veel veiliger. De gemeente heeft daar een rol in gespeeld, maar we hebben ook veel zelf gedaan. Door de samenwerking met de gemeente, KvK en Sociale Dienst op te zoeken is de wijk veiliger, schoner en levendiger geworden. Er gebeurt nog weleens wat, maar over het algemeen is de wijk veel leefbaarder geworden. Wat wel minder is, is het vertrek van Dion van Steensel. Hij was een goede wethouder en het is dan ook erg jammer dat hij de politiek verlaat.

2: Wat verwacht u van de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van de veiligheid en de groenvoorziening (leefomgeving)?
De wijk krijgt binnenkort een tweede ster voor het keurmerk Veilig Ondernemen dat is heel mooi. Het groen is goed onderhouden. Er kan hier en daar wel wat beter, maar er zijn op veel plekken nog werkzaamheden dus dat komt wel goed. Van de gemeente verwacht ik verder een goede samenwerking met ondernemers.

3: Bent u een voorstander van de wijkaanpak, bijvoorbeeld het opknappen van Oud-Krispijn?
De wijkaanpak is een goede zaak. Wel moet de gemeente ook verder kijken dan het einde van de straat. Het is niet goed dat de ene kant van een straat opgeknapt wordt, terwijl de andere zijde staat te verpauperen. Pak leegstand aan door er een serieuze, betrouwbare projectontwikkelaar op te zetten. Zo voorkom je ook problemen met huisjesmelkers. De heer Yilmaz draagt zelf actief bij aan de revitalisering van de wijk door, als voorzitter van de ondernemersvereniging, deel te nemen aan diverse overleggen in de wijk.

4: Het CDA Dordrecht is actief bezig op de website. Wat voor soort informatie wilt u graag zien verschijnen (raadswerk, interviews, CDA standpunten)?
Het is altijd goed om te kunnen lezen welke standpunten het CDA inneemt. Het is daarnaast natuurlijk ook leuk als er aandacht wordt gegeven aan Dordts nieuws.

We bedanken Metin Yilmaz en de medewerkers van Yilmaz Financieel van harte voor de koffie en de gastvrijheid.

Yilmaz Financieel verzorgt al uw financiële dienstverlening, o.a. hypotheken en verzekeringen. U kunt Yilmaz Financieel Adviescentrum BV vinden op de:

Brouwersdijk 149
3314GJ Dordrecht

Of contact zoeken via:

Tel: 078 – 6551655
Mail: Info@yilmaz.nl
Site: yilmazfinancieeladviescentrum

  • Op de foto: Christiaan Merkuur, Metin Yilmaz en Sahin Seme
Categorieën: KrispijnNieuws