Dankzij de inzet van het CDA is er een plan aangenomen om sporten voor tot wel 700 kinderen gratis mogelijk te maken. Het idee ontstond 3 jaar geleden toen de fractie constateerde dat te weinig kinderen sporten. Het stimuleren van sport voor kinderen heeft een blijvend positief effect voor gezelligheid en gezondheid.


Het gemeentebestuur gaat 1.5 miljoen euro uittrekken om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen nu onvoldoende bewegen. Concreet wil de gemeente dat kinderen in hun buurt op “sportontdekkingsreis” te gaan bij sportaanbieders en speeltuinverenigingen. Een sportconsulent moet de kinderen meenemen langs verschillende sporten in hun eigen wijk, om te kijken welke vorm van sport en beweging het beste bij ze past. Ook gaan er in verschillende wijken buurtsportcoaches aan de slag. De hoop is dat kinderen na de ontdekkingsreis blijven sporten bij een vereniging.


Fractievoorzitter Franciske van Vugt is tevreden met het plan en is benieuwd hoe de uitwerking zal zijn. “Het is goed dat veel meer kinderen in Dordt in de gelegenheid worden gesteld om te kunnen sporten en bewegen.” Raadslid Jan van Dam Timmers is ook erg tevreden en ziet het als een mooie uitkomst van ons verkiezingsprogramma. “De fractie van het CDA Dordrecht is enorm blij dat we vandaag besluiten om 1.5 miljoen te besteden voor de toekomst van onze kinderen. Meer sportende kinderen is goed voor hen, sportverenigingen, speeltuinverenigingen en daarmee onze hele stad”

Zie ook de volgende nieuwsberichten.

Lees meer op:

https://raad.dordrecht.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-Dordrecht-1/2024/21-mei/14:00/Vaststellen-Actieplan-Meer-Dordtse-kinderen-sporten-en-bewegen-Raadsvoorstel

https://www.rtvdordrecht.nl/nieuws/dordtse-kinderen-sporten-te-weinig-dit-plan-moet-daar-verandering-in-brengen

3 jaar geleden
https://www.youtube.com/watch?v=9S55IZOuQ6I&ab_channel=RTVDordrecht

Categorieën: Nieuws