Vandaag deel drie in de reeks ‘Typisch Dordt’, waarin het CDA Dordrecht op bezoek gaat bij ondernemers in de wijk.

Op een regenachtige 6 januari is Christiaan Merkuur langs geweest bij kledingzaak Sasja’s Look aan de Reeweg Oost. De bekende winkel in het Reeland wordt gerund door Loek (eigenaar), Lena en Sija. Loek is 51 jaar en getrouwd met Harry. De winkel was eerder al gevestigd aan de Riouwstraat 136, waar nu drogisterij Geda zit, maar zit nu inmiddels al een paar jaar aan de Reeweg Oost 26.

Wie binnenkomt bij Sasja’s Look, valt gelijk op dat de winkel sfeer uitstraalt. Het is dan ook Loek’s doel om de klant zich gelijk thuis te laten voelen. Door zijn uitgebreide ervaring in de fashionwereld heeft hij daarnaast een goede kijk of mode. Loek werkte namelijk eerst acht jaar in de mode-industrie voordat hij 20 jaar geleden een eigen kledingzaak begon. Met zijn assortiment kleding, schoenen en assecoires (prijzen in het middensegment), bedient hij met name dames en heren vanaf 25+. Sasja’s Look heeft door de sfeer en de ervaring van Loek inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd, ook buiten de gemeentegrenzen.

Loek ziet de toekomst positief in. De kredietcrisis gaat grotendeels aan hem voorbij door zijn vaste klantenkring. Wel is de verkoop enigszins gedaald sinds het kabinet de bezuinigingsmaatregelen heeft gepubliceerd. Mensen houden hun financiën toch wat strakker in de gaten in verband met de mogelijke stijgingen van kosten. Dat neemt echter niet weg dat de zaak nog steeds uitstekend draait en Loek tevreden is met zijn succesvolle winkel. Hij heeft dan ook geen ambitie om uit te breiden, maar steekt zijn tijd en aandacht liever in zijn klanten.

In elke aflevering van Typisch Dordt vragen we natuurlijk ook naar de wijk en de gemeente/politiek:

1: Is er veel (positief of negatief) veranderd in de wijk?
Dat verschilt. Het is negatief dat er een aantal panden in de wijk zijn overgenomen door huisjesmelkers. Dat leidt soms tot onnodige overlast en met name ook tot grote parkeerproblemen. Positief is de winkeliersvereniging van de Reeweg Oost die weer nieuw leven in is geblazen. Er zijn na een mindere periode weer nieuwe zaken opgestart, waardoor de Reeweg Oost weer als vanouds een groot assortiment winkels herbergt.

2: Wat verwacht u van de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van de veiligheid en de groenvoorziening (leefomgeving)?
Met name dat winkels bereikbaar blijven. De afsluiting van enige tijd geleden heeft veel schade berokkent. Startende winkels kunnen dat niet aan. Ook werden de werkzaamheden vaak nogal traag uitgevoerd. De mogelijke herindeling van de Reeweg is onnodig. De verkeersdoorstroming is hier normaal, we hebben geen aparte fietspaden etc. nodig. Verder zou de gemeente zich actiever moeten bemoeien met de funderingsproblematiek. Schrap verspilling en geef gedupeerden wat meer steun.

3: Bent u een voorstander van de wijkaanpak, bijvoorbeeld de opknapbeurt die Oud-Krispijn heeft gekregen?
De wijkaanpak is een goede zaak. De gemeente kan wellicht ook strenger gaan handhaven op verloedering. Iedereen moet gewoon zijn voortuin onderhouden, zijn stoep opruimen, geen groot afval gewoon bij containers neergooien, kortom: het fatsoen moet terug.

4: Het CDA Dordrecht is actief bezig op de website. Wat voor informatie zou u graag terugzien?
De gemeente zou mijns inziens moeten doorgaan met de pagina’s in de Stem van Dordt. Het zou zonde zijn als deze bladzijden inderdaad wegbezuinigd worden. Wel is het positief dat het CDA de website up to date houdt. Zo kun je op de hoogte blijven van wat er speelt.

Het CDA Dordrecht bedankt Sasja’s Look van harte voor de koffie en de gastvrije ontvangst.

Op zoek naar leuke kleding? Loop dan eens binnen bij Sasja’s Look:

Reeweg Oost 26
3312CR Dordrecht
Tel: 078-6135949

Onder het genot van een kopje koffie kunt u rustig een kledingstuk of setje uitzoeken. Loek en zijn medewerkers zijn altijd aanwezig om u van ervaren en vakkundig advies te voorzien. U wilt een aankoop laten vermaken? Bij Loek is deze service gratis! Sasja’s Look: Nét even anders

  • Op de foto: Eigenaar Loek en Christiaan Merkuur
Categorieën: KrispijnNieuws