Het CDA Dordrecht wil de mogelijkheid voor winkels om op zondag open te zijn niet verruimen.

Zondagsrust is waardevol voor het CDA. Daar heeft het CDA in de coalitie onderhandelingen met Beter voor Dordt en VVD voor gestreden. Vorig jaar is als compromis in het coalitie akkoord afgesproken dat naast de maandelijkse zondagsopening in de binnenstad alleen zondagsopening in het Woonboulevard gebied (Dordtse Kil) mogelijk wordt.

De nieuw voorgestelde verordening zondagsopening geeft het college echter wel ruimte en bevoegdheid winkels in alle wijken van Dordrecht vaker op zondag open te laten zijn. Maar gezien de in het coalitie akkoord gemaakte afspraken, vraagt het CDA de garantie dat dit niet gaat gebeuren in de woonwijken.

De verordening zondagsopening wordt op 18 januari besproken in de vergadering van de adviescommissie en staat waarschijnlijk ter besluitvorming op de gemeenteraadagenda van 25 januari.

U kunt de ontwikkelingen volgen via www.cdadordrecht.nl .

  • Op de foto: Fractievoorzitter Wim van der Kruijff
Categorieën: Nieuws