Groot was de verbazing van koster Arie van Roon toen hij ontdekte dat de parkeermeter bij de invalidenparkeerplaats voor de Wilhelminakerk (Blekersdijk) was verwijderd: “De meter is vervangen door een bordje hoog aan de lantaarnpaal: betalen bij parkeerautomaat, met een pijl naar links en een pijl naar rechts. De dichtstbijzijnde automaten zijn bij de Spar en bij de parkeerplaats aan het begin van de Blekersdijk bij de Singel.” Gemeentelid Peter Dillingh besloot direct contact te leggen met de CDA-fractie: “Er is niet voor niets een invalidenparkeerplaats voor de deur van de kerk. Het lijkt me niet logisch, dat de betrokkene dan weer een eind moet lopen naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat.” CDA-raadslid Elly van Wenum deelde de verbazing: “Afspraak is dat bij het plaatsen van de nieuwe parkeerautomaten rekening gehouden wordt met de invalidenplaatsen, zodat mensen die hier gebruik van maken niet ver hoeven lopen voor een kaartje. Nu blijkt er toch een halve straat afgelegd te moeten worden. Dat lijkt me niet de bedoeling.” Van Wenum schakelde wethouder Van den Oever in, met als resultaat het tijdelijk terugplaatsen van de verwijderde parkeermeter. Later dit jaar wordt de parkeermeter vervangen door een nieuwe parkeerautomaat.

De gemeente benadrukte dat het met de introductie van de nieuwe parkeerautomaten ook mogelijk geworden is om tegen gereduceerd gehandicaptentarief van een reguliere parkeerplaats gebruik te maken. Mensen kunnen dus ook direct naast de parkeerautomaat parkeren. “Hiermee wordt tevens meer flexibiliteit gerealiseerd voor de minder valide gebruiker als de algemene gehandicaptenparkeerplaats bezet is, of als de te bezoeken locatie beter te bereiken is door op een van de andere parkeerplaatsen te parkeren.”

Raadslid Van Wenum is blij met die flexibiliteit: “Maar dat neemt niet weg dat we moeten blijven zorgen voor voldoende gehandicaptenplekken met een parkeerautomaat dichtbij. Een afstand van 50m, zoals op dit moment op de Blekersdijk, vind ik niet acceptabel. Ik ben daarom blij dat is besloten dat de parkeermeter wordt teruggeplaatst.”

  • Op de foto: Elly van Wenum
Categorieën: Nieuws