In de binnenstad geldt dat voor parkeren betaald moet worden. De binnenstad is verdeeld in verschillende sectoren. Voor bewoners zijn er mogelijkheden om een parkeervergunning aan te vragen, maar als er mensen op bezoek komen moeten zij ook betalen om te mogen parkeren. Het CDA is al jaren voor de mogelijkheid om de bezoekers (van deze bewoners) met korting te laten parkeren. Immers: hoe meer bezoekers/toeristen er komen, hoe beter dat is voor de stad.

De stad is ingedeeld in diverse parkeersectoren. Voor de meeste sectoren geldt al de mogelijkheid dat er 15 bezoekerskaarten per kwartaal afgenomen mogen worden, waardoor bezoekers met korting kunnen parkeren. Voor de sectoren A, B en D was tot op heden het maximum van 10 kaarten per kwartaal van toepassing.

Het CDA is blij dat het college nu besloten heeft het aantal bezoekerskaarten voor de sectoren A, B en D, ook te verhogen naar 15 bezoekerskaarten per kwartaal. Het CDA was hier altijd al groot voorstander van. In het verleden lagen er plannen het aantal kaarten in de hele stad terug te brengen tot 10 per kwartaal. De CDA-fractie heeft dit toen, samen met andere partijen, succesvol aangevochten. De fractie is blij dat het het aantal bezoekerskaarten nu ook in de laaste drie sectoren op 15 per kwartaal gesteld wordt. Dit geeft bewoners van deze delen van de binnenstad dezelfde rechten en mogelijkheid als de bewoners van andere delen van de stad, waar betaald parkeren geldt.

  • Op de foto: Peter Naeije (verkeer en vervoer)
Categorieën: Nieuws