Dat het college een taskforce heeft ingezet om er voor te zorgen dat er snel een bioscoop komt in Dordrecht vinden wij uitstekend. Al te lang wordt er vooral over gepraat, maar gebeurt er niets. Van de voorkeurslocaties (Maasterras, Stadswerven en Spuiboulevard) vindt het CDA de locatie aan de Spuiboulevard veruit het aantrekkelijkst. Het is tegenover de ingang van de binnenstad aan het Achterom, dus een goede impuls voor een levendiger binnenstad. Prima. Daarmee zouden we weer een speerpunt uit ons verkiezingsprogramma realiseren.
Vreemd vinden we dat PvdA pleit voor een megabioscoop aan de rand van Dubbeldam op het terrein van de voormalige chrysantenkwekerij van de Merwe, waar FC Dordrecht een nieuw stadion wil realiseren. Ook D66 wil het liefst daar de bioscoop zien komen. Het CDA vindt voor dat gebied een toestroom van zoveel bezoekers ongewenst. Nog los van wat dat betekent van de verkeersafwikkeling op de Provinciale Weg.

Categorieën: Nieuws