Op 21 februari zijn CDA lijsttrekker voor de Provinciale Staten Verkiezingen Liesbeth Spies en Govert Veldhuijzen (plaats 3) op werkbezoek geweest in Dordrecht. Namens het CDA Dordrecht waren Dion van Steensel en Christiaan Merkuur aanwezig. Van Steensel benadrukte tijdens het werkbezoek, dat als thema veiligheid had en waarbij ook de brandweer en de verantwoordelijk ambtenaar aanwezig waren, dat de provincie actief moet meehelpen om de Dordtse situatie te verbeteren. Het gaat dan enerzijds om geld voor technische verbeteringen en anderzijds om hulp bij het veranderen van bestemmingsplannen. Ook benadrukte van Steensel het belang van personenvervoer en het behoud van Dordrecht als Intercitystation.

Aansluitend op deze presentatie werd een bezoek gebracht aan de Zwijndrechtse brug, waar Liesbeth Spies de situatie met eigen ogen kon aanschouwen. Hierna reed het gezelschap door naar Kijfhoek, waar samen met de burgemeester en de brandweer werd gekeken naar de verbeterpunten voor dit rangeerterrein.

Veiligheid in en rondom Dordrecht is een belangrijk punt voor het CDA. Zo pleiten wij bijvoorbeeld voor:
1: een snelle invoering van technieken die voorkomen dat treinen ontsporen
2: een automatisch remsysteem voor treinen die een rood sein negeren
3: meer langzamere nachtelijke ritten en uiteindelijk een goederenspoor om Dordrecht heen

Zelf ook praten met een CDA kopstuk? Kom dan op 26 februari tussen 12 en kwart voor 1 naar de Statengang.

  • Op de foto: Dion van Steensel en Liesbeth Spies bekijken de situatie op het spoor
Categorieën: Nieuws