Op 19 februari waren Peter Naeije (CDA Dordrecht) en Govert Veldhuijzen (CDA Zuid-Holland), aanwezig bij het drukbezochte politiek café in de Gravenhorst. De bewoners van de Gravenhorst en de omringende inwoners, zijn teleurgesteld over het verdwijnen van hun bushalte. Dit is met name vervelend omdat het vervoer naar het ziekenhuis nu zeer lastig is.

Het CDA heeft toegezegd deze kwestie in de Dordtse gemeenteraad onder de aandacht te brengen (Klik hier voor de vragen ) en ook de provincie in te schakelen. Het CDA Zuid-Holland heeft dit meteen opgepikt door eveneens op zeer korte termijn vragen te stellen en laat op de site van het CDA Zuid-Holland weten:

CDA Zuid-Holland wil dat bus 1 weer stopt bij de Gravenhorst
De CDA Statenfractie vindt het onbegrijpelijk dat bus 1 in Dordrecht niet meer stopt bij zorgcentrum de Gravenhorst in de wijk Dubbeldam. Het CDA heeft het provinciebestuur gevraagd om er alles aan te doen om het besluit van Arriva terug te draaien.

In schriftelijke vragen wijzen CDA Statenleden Marco Heemskerk, Marischa Kip en Hans Démoed erop dat in de concessievoorwaarden is opgenomen dat belangrijke wijzigingen in de dienstregeling en routes van bussen vooraf besproken moeten worden met de betrokken gemeenten en de provincie. De Statenleden van het CDA willen van het provinciebestuur weten of een dergelijk overleg in dit geval heeft plaatsgevonden en of de gemeente Dordrecht op de één of andere manier met het besluit van Arriva heeft ingestemd.

CDA woordvoerder Marco Heemskerk kan zich nauwelijks voorstellen dat met deze wijziging is ingestemd en wil weten welke mogelijkheden het provinciebestuur heeft om het besluit terug te draaien: “Op papier lijkt een routewijziging van een bus misschien niet ingrijpend, maar dat is deze in werkelijkheid natuurlijk wel. Tijdens een werkbezoek in Dordrecht werden wij hier telkens weer op aangesproken door bezorgde bewoners. Veel bewoners én bezoekers van Gravenhorst zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Zij worden aanzienlijk beperkt in hun mogelijkheden als de bus daar niet meer stopt. Het is de taak van de provincie om te zorgen voor goed openbaar vervoer. Het CDA wil daarom dat de provincie hierover in gesprek gaat met Arriva en er alles aan doet om ervoor te zorgen dat bus 1 gewoon weer stopt bij de Gravenhorst.

  • Op de foto: Peter Naeije laat weten dat het CDA mobiliteit voor ouderen hoog in het vaandel heeft staan.
Categorieën: DubbeldamNieuws