Dion van Steensel heeft gisteren officieel afscheid genomen van de Dordtse gemeenteraad. Van Steensel was 6 jaar raadslid en 5 jaar wethouder en gaat nu aan de slag als directeur duurzaamheid bij HVC.

Het CDA Dordrecht is trots op de reputatie die Dion in de afgelopen 11 jaar heeft opgebouwd. Als wethouder heeft hij het Dordtse huishoudboekje altijd strak in de gaten gehouden, het onderwijs naar een hoger niveau getild met bijvoorbeeld het Leerpark en zich hard gemaakt voor de natuur in de Dordtse Biesbosch. Zowel college als oppositie waren, en zijn, lovend over zijn kwaliteiten. Dat bleek ook toen deze collegeperiode voor de vijfde maal op rij, de begroting van van Steensel door de hele gemeenteraad werd goedgekeurd. Een vrijwel uniek gegeven.

Ook binnen het CDA Dordrecht was Dion een stabiele factor. Het is altijd opvallend geweest dat er geen moment voorbij ging of Dion had een verhaal en een missie. Zijn leiderschap en daadkracht waren een voorbeeld voor de jongere CDA´ers.

Na de gemeenteraadsvergadering van gisteren heeft Bert van de Burgt het stokje van Dion overgenomen. Het CDA Dordrecht is er van overtuigd dat van de Burgt met zijn ruime raadservaring en bekendheid in het Dordtse een breed gedragen en vakbekwaam opvolger van van Steensel is.

Categorieën: Nieuws