Het CDA Dordrecht is al maanden bezig om de Siegfried voor Dordrecht te behouden. Er lijkt nu een doorbraak te zijn bereikt

CDA-raadslid Elly van Wenum diende afgelopen dinsdag in de raadsvergadering een motie in die door alle fracties werd ondertekend. “In antwoord op mijn eerdere vragen over de Siegfried schreef het college vorige week dat het schip vanaf 1 april niet meer op de huidige plek kon liggen. Ik dacht zelfs nog even dat het een grap was; stichting De Binnenvaart, eigenaar van het schip, wist nog van niets!”

Van Wenum liet het er niet bij zitten en pakte direct de telefoon. “Toen ik van een ambtenaar hoorde dat het schip ècht weg zou moeten, hebben we in overleg met andere fracties een motie opgesteld om dat te voorkomen. Gun de Siegfried in elk geval een redelijke termijn om tot een oplossing te komen.”

In de motie staat dat er in goed overleg met de stichting De Binnenvaart gezocht moet worden naar een oplossing. Tot er met de raad gesproken is over mogelijk nieuwe ligplaatsen moet het schip op de huidige plek kunnen blijven.

Tot verrassing van de raad antwoordde wethouder Sleeking dat de Siegfried een andere plek op de Stadswerven wordt geboden, waar het schip de komende jaren kan liggen. Hierover is het college nu in overleg met de stichting. Van Wenum reageert verheugd: “Het is inmiddels bepaald geen geheim dat het CDA graag ziet dat het museumschip voor Dordrecht behouden blijft. Die intentie is er nu, begrijp ik. We hopen dat het college en stichting De Binnenvaart er samen uitkomen. Tot die tijd blijft het schip wat ons betreft liggen waar het ligt.”

  • Op de foto: Elly van Wenum
Categorieën: Nieuws