De afgelopen maanden is uit gesprekken met Dordtenaren/Dordtse CDA’er gebleken, dat velen het zouden waarderen wanneer er eens een excursie of thema-avond wordt georganiseerd. Het CDA Dordrecht pakt, in samenwerking met de regio, dit signaal op door een dagtrip naar Brussel en het Europees Parlement te organiseren.

Door de kredietcrisis en de globalisering is het thema ‘Europese samenwerking’ actueler dan ooit. Hoe gaan we om met het economische verschil tussen Noord en Zuid Europa? Hoe kunnen we Europa versterken om concurrerend te blijven t.o.v. opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika? Maar ook: over welke zaken willen we zelf de zeggenschap houden?

Het CDA biedt nu op dinsdag 24 mei iedere Dordtenaar(!) de kans om over deze zaken van gedachten te wisselen met Wim van de Camp. Wim is voorzitter van de CDA-delegatie in het Europees Parlement en heeft dus een brede Europese ervaring.

Het programma voor deze dag is (onder voorbehoud) als volgt:

08.00 uur: Vertrek met een bus vanaf het Postillionhotel in Dordrecht aan de Rijksstraatweg.
10.30 uur: Aankomst op de Grote Markt in Brussel, tijd ter vrije besteding
12.45 uur: Inchecken in het Parlement
13.00 uur: Lunch in het Bezoekersrestaurant
14.00 uur: Ontvangst door en toespraak van Wim van de Camp
14.45 uur: Rondleiding, bezichtiging plenaire zaal
15.30 uur: Vertrek richting Dordrecht
18.00 uur: Afscheidsdiner onderweg
21.30 uur: Aankomst in Dordrecht.

Aanmelding is mogelijk bij Melanie Morlog (secretaresse regiobestuur) onder opgave van naam, voorletters, post- en e-mailadres en geboortedatum. Dit kan tot 1 mei a.s. via m.morlog@hotmail.com.

De kosten voor deze bijzondere dag bedragen € 50,00 (vervoer, lunch, diner) over te maken op rekening 9222394 t.n.v CDA-Regio Drechtsteden te Hendrik-Ido-Ambacht, onder vermelding van ‘Brussel 24-05’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met regioconsulent mr. Arie Slob, mrarieslob@hetnet.nl.

Graag tot de 24e!

Categorieën: Nieuws