Op zaterdag 23 april 2011 opende de duurzaame Stadsboerderij (Weizigt) van Nederland officieel haar deuren. De opening werd een groot feest met allerlei activiteiten voor jong en oud. Door het mooie weer waren er duizenden bezoekers. Namens het CDA Dordrecht waren Sahin Seme en Elly van Wenum aanwezig.

De nieuwe Stadsboerderij Weizigt is een visitekaartje voor de gemeente Dordrecht op het gebied van duurzaamheid. De Stadsboerderij is gebouwd op basis van innovatieve, duurzame technieken een daarmee een voorbeeld voor duurzaam bouwen. Naast het Koetshuis stond een leuk springkussen waarin jonge bezoekers uit hun dak konden gaan. Bij de opening tussen 12.00 en 17.00 uur waren er voor jong en oud allerlei activiteiten, zoals schminken, knuffelen met dieren, een insectenproeverij, sieraden maken en een theeproeverij. Er was ook een duurzame markt.

Ook waren er leuke ontdektochten in en om het koetshuis en de tuinen. Een plek waar jonge bezoekers spelenderwijs kunnen leren over dieren, milieu, water en energie. De kinderen konden met broer of zus op de foto met een dier op schoot en ze konden de dieren knuffelen.

De ezels, dwerggeiten, schapen, koeien, knaagdieren en het minipaardje hebben prachtige binnen- en buitenverblijven gekregen.Voor iedereen was er gratis koffie, thee, ijs, biologische appels en suikerspinnen!

Het CDA Dordrecht bedankt eenieder die een bijdrage heeft geleverd bij de totstandkoming van deze prachtige stadsboerderij en hoopt dat het een jaarlijks terugkerende lentefeest of open dag wordt!

  • Op de foto: Sahin Seme
Categorieën: Nieuws