Op 9 mei 1950 lichtte Robert Schuman zijn voorstel toe om een georganiseerd Europa tot stand te brengen, dat hij als een onmisbaar element zag voor de handhaving van vreedzame betrekkingen tussen de landen. Met dit voorstel werd het startschot gegeven voor de Europese opbouw, die uiteindelijk heeft geleid tot wat vandaag de Europese Unie is.

In het kader van deze speciale dag gaf CDA staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) een lezing over de EU. Hierbij was de Dordtse Shanon Bakker aanwezig als schoolkrantjournaliste van de Janus, het leerlingenblad van het Johan de Wittgymnasium. Haar beleving van deze dag werd opgeschreven door AD journalist Richard Clevers, die gisteren in de AD Dordtenaar een stukje publiceerde. Shanon gaf in het interview aan dat ze geïnteresseerd is in de Europese Unie en het Europees parlement.

Toen ons Dordtse bestuurslid Theo Oostenrijk dit stukje las, moest hij gelijk denken aan de trip van het CDA Drechtsteden naar Brussel op 24 mei. In overleg met de andere bestuursleden heeft Jean Wiertz, onze afdelingsvoorzitter, Shanon uitgenodigd om gratis mee te gaan (of een volgende trip, als het haar beter uitkomt). Shanon vond dit een leuk idee. Het CDA Dordrecht betaalt voor haar de 50 euro deelnamekosten.

Categorieën: Nieuws