Frans Riet:

Op de dag dat Nederland rouwde om het Eurovisie-songfestival waar we weer niet in de finale stonden, kondigde in Dordrecht zich een echte muzikale vertegenwoordiger aan voor dit festival, namelijk de muziekgroep “Dichterbij”. Ik houd graag warm pleidooi houden voor deze echte Dordtse zang- en muziekgroep.

Op 15 mei werden drie voorstellingen gegeven in de kleine zaal van Kunstmin. Het hele programma bestond uit de gorgelgedichten van Cees Buddingh’de Dordtse dichter die 25 jaar geleden overleed. ‘Dichterbij’ slaagde er goed in om muziek en poëzie met elkaar te verbinden.

De muziek was vakkundig gearrangeerd door Ronald van der Schelde. De zang met Paul Mol, Marco Louwman, Joke Snijders en Sandra Degenhart werd professioneel ten gehore gebracht. En er was een complete orkestgroep met diverse muzikanten. Er waren verder meisjes van de balletscholen Singel en Sietske van Kan, die de muziek en de zang verrijkten met dans.

Al met al werd er een echt Dordts cultureel programma opgevoerd, waarin dans, muziek en poëzie hand in hand samen gingen. Als er nou echt eens een goede kandidaat naar het Eurovisie-songfestival mag worden afgevaardigd, dan weet ik wel een kandidaat: Dichterbij, met pure muziek, pure zang en een puur optreden van dansers. Zo hoort muziek te zijn.

Het is belangrijk dat deze culturele ontmoetingen in Dordrecht mogelijk blijven, ondanks alle bezuinigingen die ook de kunst en cultuur treffen

Categorieën: Nieuws