Vandaag zijn Alet Veldhuijzen en Christiaan Merkuur op bezoek geweest bij OudeRlandshoek, een woongroep in Stadspolders. OudeRlandshoek bestaat uit 37 appartementen waar senioren tussen de circa 60 en 95 wonen.

Het bestuur van de woongroep nodigde het CDA Dordrecht uit naar aanleiding van de nieuwe Europese regel dat sociale huurwoningen alleen verhuurd mogen worden aan mensen met een inkomen onder de 33.600 euro. Hoewel het doel van deze regel, de doorstroming in de huizenmarkt weer op gang brengen, van groot belang is, zijn er hier en daar ook enige vervelende bij-effecten. OudeRlandshoek heeft namelijk als woongroep met alleen maar sociale huurwoningen last van deze nieuwe regel. Het wordt nu immers moeilijker om alle lagen van de samenleving bij elkaar te brengen (het hoofddoel van OudeRlandshoek).

Naar aanleiding van dit gesprek zullen we als CDA Dordrecht onze contacten aanspreken en navraag doen naar de bevindingen van andere CDA afdelingen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.