Raadslid Sahin Seme en Wethouder Bert van de Burgt bezochten afgelopen weekend de fancy fair (kermes) van de Aksa moskee in Krispijn. Op 28 en 29 mei organiseerde de vrouwengroep “Lale” van de Aksa Moskee aan de Willem de Zwijgerlaan haar vijfde jaarlijkse multiculturele evenement. Een vijftigtal vrijwilligers, van jong tot oud, man en vrouw waren drie maanden van te voren begonnen met de voorbereidingen om er een succesvol evenement van te maken. Er was veel animo voor deze fancy fair, die feestelijk en professioneel opgezet was. Adnan Sener, voorzitter van de Islamitische Culturele Vereniging, Aksa moskee: “Het is fijn om te zien hoe druk het is. We willen met dit evenement een brug slaan tussen allerlei culturen. Onze burgervader van Dordrecht Arno Brok , wethouders Rinette Rynvaan en Bert van de Burgt en nog andere personen uit politiek en instanties, hebben dit evenement bezocht. Daar zijn we erg blij mee. “ aldus de voorzitter.

De bezoekers vonden het een schitterende kans om diverse culturen te ontmoeten en te genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Op dit twee dagen durende evenement was er van alles te beleven, zoals een optocht van de Mehter (muzikale optreden vanuit de Ottomaanse tijd) op de eerste dag, workshop Ebru kunst, henna tatoeëren, op de foto in de authentieke Ottomaanse hoek met bijpassende kledij, een boekenexpositie en natuurlijk niet te vergeten was er allerlei lekkers te koop van Turkse en Marokkaanse culturen. Tevens waren er ook live optredens geweest van artiesten en volksdansgroepen.

De voorzitter van de vrouwengroep “Lale” ,Sumeyye Seme, vindt vooral de vrouwen en jonge meiden die hieraan hebben geholpen de grote motor van dit evenement. Ze kunnen trots terugkijken op een geslaagd evenement. De opkomst voor dit evenement was boven de verwachtingen. Er vielen aan het einde van het evenement ook mooie prijzen te verdienen, tevens hebben kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Heel veel autochtone Nederlanders en mensen van verschillende etnische achtergronden waren aanwezig.

Het CDA vindt het belangrijk dat er zulke evenementen in de wijken georganiseerd worden. Dit geeft vertrouwen en verantwoordelijkheid aan alle burgers in onze stad. Dordrecht is pas echt een prettige stad als iedereen meedoet en z’n steentje bijdraagt. Ons eigen gedrag bepaalt de leefbaarheid in onze wijk, het welzijn van onze buren. Het is ook nodig dat mensen elkaar in de buurt een beetje kennen, elkaars taal spreken en elkaar aanspreken. Het CDA gelooft in een stad waar mensen niet langs elkaar heen maar met elkaar leven. Gedeelde waarden en normen zijn het recept voor een gezonde samenleving. Samenleven doe je immers niet alleen!

Categorieën: KrispijnNieuws