Na veel gepraat en een lange zoektocht komt er eindelijk een bioscoop in Dordrecht!

Het college is het afgelopen jaar intensief op zoek gegaan naar een goede plek om een bioscoop in Dordrecht te vestigen. De firma Wolff kwam met het plan voor een bioscoop bij het Energiehuis, aan het Wantij. Wat ons betreft een goed bereikbare locatie. Vlakbij het Energiehuis aan de Noordendijk komt een bovengrondse parkeergarage. Het CDA Dordrecht vindt wel dat er gekeken moet worden of er busvervoer bij het energiehuis nodig is voor mensen van buiten Dordrecht.

Naast het plan van Wolff waren er nog drie voorstellen van bioscoopexploitanten: één voor de Stadswerven, één voor de Spuiboulevard en één bij Amstelwijck. De locatie Amstelwijck werd afgewezen, omdat het te ver van de binnenstad afligt. Het tweede plan voor de Stadswerven was volgens het college te groot als het gaat om het aantal bioscoopzalen en de aanvullende voorzieningen, waaronder restaurants. Het plan voor de Spuiboulevard (ANWB-locatie) leek heel aantrekkelijk, omdat het dicht bij het centrum is. De voorkeur van het CDA Dordrecht ging in eerste instantie dan ook uit naar deze locatie. De plek ligt op loopafstand van het station en in het hart van de binnenstad. Dat was beter geweest voor het uitgaansleven en de horeca. Probleem hier was echter de de ontwikkelingstijd (het plan bleek niet binnen de gestelde termijn te realiseren) en het feit dat de indieners van het plan de bioscoop alleen wilde bouwen in combinatie met veel kantoorruimte. Dat wil het college niet gezien de leegstand op de kantorenmarkt.

Wij gaan er vanuit dat veel Dordtenaren blij zullen zijn met dit goede nieuws. Als alles volgens plan verloopt, gaat de nieuwe bioscoop op de Noordendijk voor april 2014 open.

Categorieën: Nieuws