Beste Dordtenaar,

De afgelopen maanden zijn er opvallend veel jongeren lid geworden van de CDA afdelingen in Dordrecht en omstreken. De open cultuur, het grote netwerk en de prettige sfeer blijken nog altijd een grote aantrekkingskracht te hebben. Binnen het CDA Dordrecht is er nu een groep jongeren opgestaan die de instroom aan tieners en twintigers verder wil versterken. Daarom is besloten tot de oprichting van een CDJA Drechtsteden.

De praktijk wijst uit, anders dan vaak gedacht wordt, dat jongeren wel degelijk interesse hebben voor politiek. De politiek moet alleen wel herkenbaar zijn: Denk aan een bioscoop, een leuk (en veilig) café en fatsoenlijk onderwijs. De politiek moet ook aanspreekbaar zijn: het CDJA Drechtsteden zal vooral actief zijn op straat en op scholen.

Wat gaan we doen

– Gastlessen geven over allerlei onderwerpen op middelbare scholen en het MBO. Kennis is er om te delen. Ambitieuze jongeren krijgen hiermee gratis de kans krijgen om zich breder te ontwikkelen.

– Campagne voeren voor de jongste Dordtenaren. Denk aan aandacht voor kinderspeelplaatsen en het wegwerken van taal/kennisachterstanden.

– Campagne voeren voor jonge en jongvolwassen Dordtenaren. Niet alleen op het gebied van uitgaansleven en onderwijs, maar ook op de thema’s sport, bescherming van kwetsbare jongeren (gezinssituatie) en startende ondernemers.

Wie zoeken we

– Je bent onder de 32.

– Je vindt het belangrijk dat er in de Dordtse politiek meer aandacht komt voor jongerenthema’s.

– Ervaring en opleidingsniveau zijn niet belangrijk: het gaat erom dat je enthousiast bent.

Twijfel je al langer over politieke activiteit? Dan is het dit het moment om te beginnen! Actief zijn is niet alleen nuttig voor je kennis en je netwerk, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt onderdeel van een gezellige groep jonge mensen, waar iedereen welkom is.

Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan onze doelstellingen of kent u iemand die dit zou kunnen? Neem dan contact op via CDA@Dordrecht.nl voor meer informatie en/of een vrijblijvende kennismaking.

Met hartelijke groet,

Christiaan Merkuur
Voorzitter CDJA Drechtsteden

Categorieën: Nieuws