De landelijk ingevoerde maatschappelijke stage is al enige tijd een feit. Jongeren moeten op de middelbare school circa 30 uur vrijwilligerswerk verrichten om kennis te maken met hun mogelijke vakgebied of zich op een andere manier algemeen inzetten voor de samenleving. Het landelijke CDA is een voorstander van deze stage, omdat het jongeren beter voorbereid op de werkvloer. Een stage geeft immers meer inzicht in de dagelijkse werkzaamheden en kan dus de interesse versterken of er juist voor zorgen dat er (zo blijkt achteraf) geen foute keuzes worden gemaakt op basis van verkeerde ideeën over de inhoud van een beroep.

Aanstaande dinsdag wordt er op het Stedelijk Dalton lyceum een markt georganiseerd voor de nieuwe groep jongeren die de maatschappelijke stage moet uitvoeren. Het CDA Dordrecht zal een steentje bijdragen door aanwezig te zijn met verschillende stagemogelijkheden in de richtingen ICT, communicatie en secretarieel.

Categorieën: Nieuws