Het regiobestuur van het CDA in de Drechtsteden heeft Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot uitgenodigd voor een openbaar debat op 14 november over de toekomst van het sportbeleid.

In de Drechtsteden wordt er sterk ingezet op sport, onder meer op de Dordtse sportboulevard. In deze tijden van bezuinigingen moeten er echter ook heldere keuzes worden gemaakt in de besteding van financiële middelen. Het CDA regiobestuur van de Drechtsteden heeft daarom CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot uitgenodigd om te komen praten over de nieuwste ontwikkelingen. Zij zal onder meer aangeven waar het CDA de accenten legt rond het thema ‘Sport’ in de breedste zin, ook toegespitst op lokale en regionale situaties.

Verder zal Slot aandacht schenken aan de relatie tussen sport en jeugd.
Hoe toegankelijk blijft sport voor onze komende generaties? Hoe faciliteert de landelijke overheid de steeds moeilijkere inzetbaarheid van vrijwilligers? Kunnen we misschien scholen betrekken bij sportclubs? Over deze en andere vragen kunt met Slot in gesprek tijdens het openbare avondgedeelte. Het is voor u een uitgelezen mogelijkheid om ‘Den Haag’ kenbaar te maken wat u voor de toekomst van de sport belangrijk acht. Voorafgaand aan het openbare gedeelte zal Slot ook nog in gesprek gaan met vertegenwoordigers uit de Drechtstedelijke sportwereld, waaronder voorzitters van sportclubs en de sportraad.

Iedereen is van harte welkom op maandag 14 november vanaf 20.00 uur in De Lockhorst, Sportlaan 1, Sliedrecht.

Categorieën: Nieuws