Vandaag is het weer de dag van de mantelzorg. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door bijvoorbeeld familieleden, vrienden en/of buren. Het gaat vaak om langlopende en onbetaalde zorg.

In Nederland zijn er ongeveer 3,5 miljoen mensen die voor een ander zorgen. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar uit de praktijk weten we dat mantelzorg toch best lastig kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld natuurlijk moeilijk om de zorg voor een ander te combineren met een normale baan en maak je als mantelzorger meestal redelijk wat kosten.

Om mantelzorgers te ondersteunen heeft het CDA Dordrecht begin vorige maand een motie ingediend om mantelzorg op te nemen in de bonusregeling voor vrijwilligers (ongeveer 250 euro). met succes: het voorstel werd met algemene stemmen aangenomen. We zijn blij dat mantelzorg daarmee een extra stukje waardering krijgt.

Categorieën: Nieuws