Op 22 november was er in Dordrecht weer eens een echte demonstratie.
Omdat het huurcontract van de manege in Zuidhoven binnenkort afloopt, heeft de gemeente de huur opgezegd. Hierdoor voelen veel paardenliefhebbers zich gedupeerd.

In optocht gingen de leden, al dan niet te paard naar het Stadskantoor om daar hun ongenoegen te laten blijken. Praktisch gezien heeftde gemeente gelijk. Het contract loopt af en de gesprekken over een eventuele overname door de huidige huurder waren op niets uitgelopen, omdat de gemeente uiteraard niet onder de marktprijs kan gaan zitten. Dat is oneerlijk ten opzichte van anderen.

Dat neemt echter niet weg dat de huidige gang van zaken jammer is. We moedigen het dan ook aan dat het college op dit moment serieus kijkt naar mogelijkheden voor de vereniging om de vereniging voort te zetten. Er wordt nog gesleuteld aan de pachtprijs, maar de verwachting is dat men daar wel uit komt.

Categorieën: Nieuws