Het college heeft een voorstel gedaan over de parkeertarieven op de Sportboulevard. Zoals bekend is het voor veel sporters een doorn in het oog dat met name de verenigingsleden in de avonduren en weekenden gedwongen worden fors te betalen voor het parkeren van hun auto.

Het voorstel dat er nu ligt, vindt het CDA een mooi compromis. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt met vaste tarieven voor een avond, zodat een sporter weet waar hij aan toe is (2 euro voor de hele avond). Hiermee wordt het aantrekkelijker voor de Dordtse sporter om naar de sportboulevard te komen en niet uit te wijken naar b.v. Sliedrecht, waardoor de exploitatie van het geheel zal verbeteren. Weliswaar gaan de tarieven overdag omhoog, maar als Optisport er in slaagt om aantrekkelijke arrangementen te ontwikkelen, waardoor men eerder naar de Sportboulevard wil komen, dan snijdt het mes aan twee kanten.

Het CDA Dordrecht zal binnenkort het college vragen om extra informatie over de bezoekersaantallen, exploitatiecijfers en andere gegevens, om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie.

Categorieën: Nieuws