Enige tijd geleden hebben wij u bericht over een nieuwe activiteit: gastlessen. Inmiddels zijn er een aantal weken verstreken en loopt de eerste reeks lessen al weer ten einde. In samenwerking met het Da Vinci is er les gegeven aan de tweedejaars van de opleiding administratief/secretarieel. Deze leerlingen krijgen naast hun vaklessen ook algemene lessen, waaronder burgerschap. Tijdens burgerschap worden er verschillende modules behandeld. Onder meer gezond leven, maatschappij, bestuur en politiek komen aan de orde.

In het kader van de module politiek heeft Christiaan Merkuur een 12 tal lessen gegeven over de verschillende bestuurslagen. Wat is het belang van Europa, wat doet een regering, wat zijn de taken van de provincie en hoe werkt een gemeente eigenlijk? Hierbij vielen twee dingen sterk op: Ten eerste zijn jongeren wel degelijk geïnteresseerd in politiek, zolang het onderwerp maar ‘dichtbij’ is. De kwaliteit van hun eigen wijk is voor velen een belangrijk thema. Tweede punt dat opviel was de algemene leergierigheid. Zodra het ijs is gebroken komen de vragen vanzelf. Verder is er flink gediscussieerd over de huidige economische situatie. Aan de hand van een aantal voorbeelden is er ingegaan op het ontstaan van de crisis, de mogelijke oplossingen en de toekomst.

Het geven van gastlessen is een zeer boeiende en vooral ook leuke ervaring. Iets waar we dus graag mee door gaan.

Bent u leraar/lid van een club/buurtvereniging e.d. en lijkt het u interessant om een spreker uit te nodigen over bijvoorbeeld de crisis? Mail dan naar CDA@Dordrecht.nl voor meer informatie over de mogelijkheden om professionals uit het dagelijkse werkveld gratis uit te nodigen.

Categorieën: Nieuws