Een half jaar geleden is het CDA Dordrecht begonnen met het geven van gastlessen. Vanuit ons dagelijkse werk proberen we de jongeren iets te leren over het werken bij een bedrijf, over de maatschappij en natuurlijk ook iets over de gemeenteraad.

Voor de tweede keer in korte tijd verzamelden de Krispijnse jongeren zich in de Aksa Moskee. Met 35 man was de opkomst wederom een succes. Raadslid Sahin Seme opende de avond met een presentatie over de gemeente. Wat doet een gemeenteraad precies? Hoeveel geld heeft Dordrecht te besteden? Wie zijn de wethouders en wat doet een burgemeester? Na deze vragen gaf hij de antwoorden, wat zo nu en dan voor een verrassing zorgde. Wethouder van de Burgt en burgemeester Brok bleken de meest bekende personen uit het college.

Na de presentatie van Sahin werd er nog even doorgepraat over de zaken waar jongeren mee zitten. Dat het CDA Dordrecht een podium geeft aan de leerlingen van het Da Vinci die zich inzetten voor een KFC, kon op veel bijval rekenen.

Bent u ook geïnteresseerd in een gastles of representeert u een groep bewoners die graag in gesprek wil raken? Mail dan naar CDA@Dordrecht.nl

Categorieën: KrispijnNieuws