Vorige week werd in de grote zaal van Kunstmin het jaarlijkse Sportgala georganiseerd, waarbij de sportman, de sportvrouw en de sportploeg van het jaar werd aangewezen. Namens het CDA was ondergetekende aanwezig, ook omdat sport in mijn portefeuille zit. De belangstelling was volgens mij wat minder dan afgelopen jaren. Of dat te maken had met de kou, weet ik niet, maar mogelijk is de formule aan vernieuwing toe.

De avond begon een kwartier te laat vanwege technische storingen. Jammer, maar enig improvisatietalent had toch wel aangeboord kunnen worden. De volgende sporters werden geëerd met de titel “Sporter van het jaar”:

Atlete Rosina Hodde werd sportvrouw van het jaar.

Zeiler Rutger van Schaardenburg, moest vanwege een training in Nieuw Zeeland zijn broer de prijs in ontvangst laten nemen voor de titel “Sportman van het jaar”.

Sportploeg van het jaar werd DeetosSnel/Volhuis, een van de oudste korfbalverenigingen van Nederland, met een hypermoderne accomodatie .

Talent van het jaar werd zwemster Kim Busch.

De avond werd gepresenteerd door Ardie den Hoed (Rijnmond-tv) en Deborah Gravenstijn.

Dordt timmert overigens met de mooie Sportboulevard wel aan de weg. Komende periode worden grote sportevenementen georganiseerd met (inter)nationale uitstraling. Zo wordt het NK karate in Dordt georganiseerd, evenals de finale van de World Cup shorttrack.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Frans Riet

Categorieën: Nieuws