In het weekend van 10 – 12 februari werd in Dordrecht de finale van de Korean Air ISU World Cup Short Track georganiseerd. Na de successen van de Nederlanders een week eerder in Moskou, met onder andere een Europees Kampioenschap voor Sjinkie Knegt, waren alle ogen gericht op hem en de overige Nederlanders, om te zien hoe ze zich staande zouden houden in het geweld van de toppers buiten Europa.

Zelf bezocht ik de zaterdagsessie. En ik kan u zeggen dat de resultaten prima waren. Natuurlijk ging ik voor de sport, maar ik was ook geïnteresseerd hoe dit grote sportevenement in Dordrecht werd georganiseerd. Allereerst is het al een prestatie van formaat om zo’n evenement naar Dordt te krijgen. Want wees eerlijk, in een rijtje van Sjanghai, Seoel en Montreal, misstaat Dordrecht niet.

Vrijdag werd de zaal bevolkt door een kleine 1000 schoolkinderen. Maar zaterdag was het volle bak. Onder leiding van enthousiaste speakers en pitspoezen liet Dordrecht zien een stad voor evenementen te zijn. Die zaterdagmiddag werden ook presentaties verzorgd door verschillende bestuurders en coaches over de toekomst van topsport. Kernwoord is samenwerking. Samenwerking moet er zijn met de ouders, het onderwijs en de diverse sportcentra. Maar ook samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk. In Dordrecht is autorijschool Wierks daar een mooi voorbeeld van. Dit bedrijft verzorgt veel reizen van topsporters, tegen gunstige voorwaarden. En ook deze middag werden vier aankomende topsporters in de gelegenheid gesteld bij autorijschool Wierks gratis hun rijbewijs te halen.

Ik denk dat ik kan zeggen dat het sportbeleid in Dordrecht er goed voor staat. Talentontwikkeling, topsport en onderwijs gaan in het “Sportwiel” met verschillende spaken hand in hand. Dit weekend was daar een mooi voorbeeld van.

Frans Riet

Categorieën: Nieuws