Een belangrijk punt uit het coalitie-akoord en het CDA-verkiezingsprogramma is gerealiseerd. Dordrecht krijgt weer een bioscoop. We hebben er al eerder over bericht en de kogel is nu echt door de kerk. De Dordtse gemeenteraad heeft in meerderheid groen licht gegeven om het contract met bioscoopketen Wolff te tekenen en de ontwikkeling te starten. Als alles goed gaat, verschijnen in december 2013 de eerste films op het witte doek.

De nieuwe bioscoop komt op Stadswerven aan de rand van de binnenstad en heeft zes zalen met in totaal 1200 stoelen, met daarnaast een parkeergarage voor 300 auto’s en 490 fietsen.

De bioscoop ligt aan het water en samen met het Energiehuis en Kunstmin ontstaat er een interessant cultureel cluster met leuke uitgaansgelegenheden.

Al met al een mooie dag voor de filmliefhebbers uit Dordrecht en de regio.

Categorieën: Nieuws