Burgemeester Brok maakt werk van een stevige aanpak van drugs. De wietpas wordt op 1 juli in Dordrecht ingevoerd. Dat is een half jaar eerder dan aanvankelijk gepland. Het CDA steunt deze maatregel van de burgemeester van harte.
Hiermee wordt voorkomen dat Dordrecht de eerste plaats is vanaf de Belgische grens waar coffeeshops waar drugs in coffeeshops kan worden gekocht. De burgemeester heeft de coffeeshophouders hier reeds over geïnformeerd.
Het CDA is erg blij met dit strenge drugsbeleid. In het nieuwe systeem moeten coffeeshophouders zelf een ledenlijst (met daarbij een maximum) aanleggen en mogen zij alleen aan de leden verkopen. Het wordt daarmee lastiger gemaakt om zomaar drugs te kopen en het gaat ‘drugstoerisme’ tegen. Uit de praktijk van Bergen op Zoom zijn coffeeshops afgeschaft en blijkt dat de illegale straathandel met meer dan vijftig procent is teruggelopen. Het afschaffen van coffeeshops in Dordrecht is op dit moment nog een brug te ver, maar wellicht in de toekomst niet uitgesloten.

Categorieën: Nieuws