U ook present bij Present?!

“Een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.” Dit is de doelstelling van Stichting Present Dordrecht.
Groepen mensen – bijvoorbeeld uit kerken, vriendengroepen, collega’s – geven aan haar door wat ze graag willen doen en zij gaat in samenwerking met maatschappelijke organisaties op zoek naar een passend project. Het leuke is dat iedereen enthousiast aan de slag kan. Er is keuze genoeg: een verwaarloosd huis uitruimen en schoonmaken, iemand helpen bij een verhuizing, een verwilderde tuin aanpakken, een dagje uit met bewoners van een instelling, leefbaarheidprojecten in de straat zoals het verwijderen van zwerfafval, schilderen en behangen en nog veel meer…
De hulp die gegeven wordt is voor mensen die onvoldoende geld, een te beperkt sociaal netwerk of een te zwakke gezondheid hebben om de klus zelf te klaren. Deze beoordeling wordt niet door Present gemaakt, maar door de maatschappelijke organisatie waarmee wordt samengewerkt, zoals de GGD/GGZ, DWO, Woningcorporaties en de diaconie.

Het CDA Dordrecht kan niet voldoende benadrukken waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is. De maatschappelijke betrokkenheid van mensen op elkaar maken een samenleving prettiger om in te leven. Het CDA initieert en steunt op alle niveaus initiatieven om vrijwilligers te ondersteunen.

De gedreven coördinator van Present, Anita Stigter, ziet u graag komen om uw steentje bij te dragen. Meldt u aan bij Stichting Present via www.stichtingpresent.nl.

Categorieën: Nieuws