Zaterdag 23 juni bracht een delegatie van de CDU uit Recklinghausen een bezoek aan Dordt. Recklinghausen is één van de partnersteden van Dordrecht.
In de ochtend stond een bezoek aan de Sportboulevard op het programma.
Peter Heijkoop en Frans Riet waren namens het CDA Dordrecht aanwezig.
Men was onder de indruk van het mooie en grote complex. Men zag de vele mogelijkheden die dit complex bood. Overigens waren er ook enkele bouwkundigen in de groep. Men zag al gauw dat op sommige punten er toch wel erg beknibbeld was op de kwaliteit, vooral in de afwerking. Maar men was heel positief over de accommodatie die een stad als Dordt in huis had. Ook was men zeer geïnteresseerd in de andere mogelijkheden op sportgebied. Vooral het verenigingshallenplan, waarbij verenigingen zelf eigenaar zijn van sporthallen, was men zeer geïnteresseerd.
Tussen de middag schoven fractievoorzitter Wim van der Kruijff en wethouder Bert v.d. Burgt aan. Bert heette ieder welkom in Dordt. Als fractie kregen we de boodschap mee om ook eens een bezoek te brengen aan Recklinghausen. Misschien komt dat er nog wel eens van, want aan vriendelijkheid ontbrak het niet.
Tijdens de lunch werd er door middel van gesprekken ingegaan op de verschillen tussen CDU en CDA, maar ook andere politieke items passeerden de revue.
Aan het begin van de middag werd koers gezet naar het centrum van Dordt, om later in de middag met een goed gevoel over Dordrecht weer naar huis terug te gaan.

Categorieën: Nieuws